Hótalp

Távol a városok és sípályák zajától, az érintetlen hófehér világba tehetünk felejthetetlen gyalogos túrákat hótalppal. A hegyi emberek évszázadok óta használják ezt téli 'közlekedési' eszközként és az elmúlt években igazi szabadidősporttá nőtte ki magát a hótalpazás.

sporthaus, sporthaus gastein
sporthaus, sporthaus gastein

Hótalpas túrák alkalmával megismerkedhetünk a Hohe Tauern Nemzeti Park varázslatos téli világával. A nemzeti park az Alpok legnagyobb egybefüggő védelem alatt álló területe. Ennek köszönhetően megőrizte vadregényességét és egyedi növény és állatvilágát. A Hohe Tauern Ausztria legnépszerűbb hótalpas vidéke.

Rövidebb túrákat is tehetünk a völgyben, akár túravezető nélkül is. Van már kijelölt túraútvonal hótalpasoknak Dorfgastein mellett és egészen a felvonó középállomásáig lehet feljutni egy nagyon látványos útvonalon.

Természetesen a hótalp is ingyenesen kipróbálható nálunk. Kisebb túrákat örömmel szervezünk a völgyben. De szakképzett, tapasztalt nemzeti park rangerek vezetésével a akár Hohe Tauern érintetlen téli csodavilágát is megmutathatjuk Nektek.

sporthaus, sporthaus gastein