Rafting

Éveken át kerestünk egy olyan helyet, ami télen sí , snowboard szempontból kiemelkedő, nyáron viszont ugyanilyen jó lehetőségeket nyújt vízi és hegyisportokra.

A Gastein völgy bejáratánál húzódik a Salzach folyó legnépszerűbb rafting szakasza, ami hármas illetve négyes nehézségű. Ez mintegy 12 km hosszú vadvízi hullámvasutat jelent. Nyáron a folyó május elejétől október végéig telik meg vízzel. Vendégünkként lehetőségetek lesz megismerni az európai vadvízsport összes izgalmas formáját: nagytutaj, miniraft, trekkelés, vadvízi gumikajak illetve vadvízi kajak. Fontos előny, hogy a folyón nem kell fizetni a vízre szállásért.

A másik lehetőségünk a háztól 40 km-re fekvő Lieser folyó. A folyó 12 km-es szakaszán található a legtöbb zúgó az összes közép európai vadvíz közül. A folyó erőssége 3 - 4+ ig terjed és a kiszállás a festő Spittal városkában történik. A Lieser folyó májusban , júniusban és szeptemberben evezhető és ezen hónapokban a Salzach-al összekapcsolva 2 napos rafting-túrákat szervezünk. A túrák lebonyolítását több ismert magyar rafting cég együttműködésével végezzük.

Kajak

10 éve az egyik kedvenc sportunk a tengeri kajakozás. Ez egy igazi szerelem, amibe ha minél mélyebbre merül az ember, annál több lehetőség nyílik a szeme elé.

Az elmúlt évek alatt végigjártuk az Adriát, Olaszország egy részét, Szardíniát, a Ion tengert és az Égei tenger északi részét. Majd új területeket felfedezve a hegyi tavak, tengerszemek felé vettük az irányt. A Sporthaus Gasteintől egy órányi autóútra fekszik a világhírű salzkammerguti tóvilág, amit az osztrákok maguk is Ausztria legszebb tájegységének vallanak.

A Hallstatti-tó nem véletlenül a világörökség része, a Mondsee német túrakajakosok népszerű célpontja, az Attersee-n pedig–nagy felülete miatt – akár tengeri jellegű hullámzásban is lehet részünk. Igazi felejthetetlen élmény, amint 2000 méteres hegyek tövében kéktiszta vízen evezünk.

A házunktól háromnegyed óra autóútra délre ( a Hohe Tauern alagúton átkelve) elérjük az összes karintiai tavat, melyek víze nyáron meleg és fürdésre is alkalmas. A Weißensee olyan evezési élményt nyújt, mintha egy norvég fjordban járnánk. A Millstaetter, vagy a Wörthersee egy-egy napos evezést nyújt rengeteg kultúrális és természeti látnivalóval.

Az evezéshez angol Perception márkájú tengeri kajakokat használunk, melyek speciális kialakításuk révén semmilyen vízi előképzettséget nem igényelnek.

sporthaus, sporthaus gastein
sporthaus, sporthaus gastein