Sí & Snowboard

Az 50 felvonónak köszönhetően mintegy 220 km hóbiztos pályán lehet síelni a völgyben. A pályarendszerek között ingyenes síbuszjáratok közlekednek.

A sok változatosságot nyújtó Stubnerkogel – Angertal- Schlossalm igazi paradicsom a családos síelőknek és deszkásoknak, a völgy legmodernebb felvonói repítenek itt bennünket -percek alatt – 2300 méteres magasságba. A Stubnerkogel felső állomásánál található a Glocknerblick kilátóplatform és egy 140 méter hosszú függőhíd, amely egy 30 méter magas szakadék felett ível át. A Dorfgastein-Großarl liftrendszerének segítségével könnyedén meglátogathatjuk a szomszédos Großarl síterepeit is. A városból induló Graukogel pályáit a száguldást kedvelő gyakorlott sielőknek ajánljuk, de lehet itt is találni -jó hóhelyzet esetén – pályán kívüli erdős területeket. A legnagyobb élményt azonban a magashegyi adottságokkal rendelkező Sportgastein jelenti, ahol 2700 méterről kiindulva válogathatunk kék, piros és fekete pályák közül, valamint nekivághatunk a végtelen backcountry-freeride vidéknek deszkával, hótalppal vagy túrasível.

A magas fekvés , a különleges klíma és a kiépített hóágyúrendszer mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Gastein Völgy a Keleti Alpok egyik leghóbiztosabb területe legyen november végétől április végéig.

A völgyben található sípályák:

Schlossalm – Angertal – Stubnerkogel
860 – 2.300 méter

A völgy legnagyobb teljesen összefüggő és átsíelhető terepe. Itt található a Keleti-Alpok egyik leghosszabb pályája, mintegy 8 km-t csúszhatunk 1400 méteres szintkülönbséget magunk mögött hagyva. Nagyon sokoldalú terep, sok felvonóval, rengeteg lehetőséggel. Jó hó esetén hatalmas fennsíkok és szép erdők várják itt a freeride szerelmeseit.

Sportgastein
1.590 – 2.650 méter

A völgy legmagasabban fekvő síterepe. Profiknak való hely. A hatalmas hegyháton folyamatosan más-más irányú pályákat jelölnek ki. Hosszú, széles pályái mellett Sportgastein egy igazi szűzhavas álomterep. A hegy csúcsáról az északi oldalon elindulva elképesztő freeride élményben lehet részünk (ez csak gyakorlott, jó erőben lévő sportolóknak javasolt; időigényes túra , mivel síbusszal tudunk csak visszatérni a felvonóhoz). Magashegyi jellege miatt itt csak kisebb erdőfoltokat találunk .

Graukogel
1.079 – 2.007 méter

‘Városi’ síterep közepesen nehéz piros-fekete pályákkal kimondottan jól és gyors tempóban síelőknek javasolt. Erdőzést kedvelők deszkások viszont jó hóhelyzet esetén mindenképpen tegyenek itt egy próbát.

Dorfgastein – Großarltal
850 – 2.003 méter

A helyiek kedvence, változatos nagy kiterjedésű terep, a csúcsról elképesztő kilátással. A Felvonóból kiszállva elénk tárul az Alpok tömege a Großglockner csúcsától egészen Dachstein masszívumig. A másik vonzereje, hogy meglátogathatjuk a szomszédos Großarl völgy pályáit és hangulatos hüttéit is. Igazi családi síparadicsom sok-sok variációval., gyerekpályákkal, kezdőknek, haladóknak egyaránt ajánlott. Freeride szempontból számunkra még egy felfedezetlen terület , de reméljük nem sokáig…

Freeride:

Mintegy 20 év aktív freeridozás és keresgélés után választottuk a Gastein völgyet központunknak. Nekünk a télből a freeride a legkedvesebb. Sportgastein, Angertal, a Graukogel, illetve Dorfgastein és a fél órára fekvő Hochkönig és Kaprun hegyoldalaira még hóban szegény télen is nyugodtan lehet számítani. Sportgastein leghosszabb 12 km hosszú freeride útvonala 2700 méterről 1200 méterre vezet le és olyannyira híres, hogy Kanadából, USA-ból, Angliából és több skandináv országból is elzarándokolnak ide a mély hó szerelmesei. A túra végpontjától 10 perces sétával lehet elérni a SportHaus Gasteint.

Célunk megismertetni veletek a freeride alapjait, megmutatni a legnépszerűbb útvonalakat és egy igazán különleges élményt nyújtani.

A házunkban lehetőséget nyújtunk prémium minőségű freeride snowboard deszkák tesztelésére (Hammer, Burton, APO, Nidecker — 5 € naponta), illetve autentikus freeride sílécek tesztelésére ( Rossignol Bandit, Dynastar Legend, Line, Hammer Stream — 5€ naponta)

A pályák állapotáról és a hóhelyzetről egy interaktív panoráma térképen tájékozódhattok (klikk IDE az eléréshez).