Sífutás

A sífutás a téli mozgás egy mindenkinek ajánlott nagyon egészséges formája. A Gastein völgyben mintegy 45 km előkészített és folyamatosan kezelt futópálya áll a rendelkezésetekre. A sífutás egy igazi kardio sport, amit megfelelő tempó ás pályaválasztással teljesen saját magunkra szabhatunk. Igazi téli környezetben , a magas hegyek lábainál , egyedül vagy társaságban is űzhetjük ezt a varázslatos sportot. A sífutással jól fejleszthető az állóképességünk és az 1000 méter feletti mozgás által szervezetünk bőven jut tiszta oxigénhez, aminek pozitív hatásait azonnal érezhetjük. Ahogy rójuk a köröket a végtelenül tiszta hófehér világban, gyorsan megértjük mit is jelent az aktív pihenés. Amellett , hogy ez egy fárasztó sport, a környezet nyugalma és a kristálytiszta levegő hozzájárul egy belső harmónia kialakulásához, amit legalább egyszer mindenkinek át kell élnie.

A SportHaus Gasteinhez tartozik egy folyamatosan kezelt, este 11 óráig kivilágított 2,5 illetve 5 km hosszú ingyenes sífutópálya. A pálya skate illetve klasszikus stílushoz egyaránt ki van alakítva és házunk vendégei ingyenes sífutó-felszerelést (Atomic) vehetnek igénybe. Sportgastein lábainál az 1600 méteres átlagmagasság miatt Ausztria leghosszabban nyitvatartó sífutópályája található (május 1-ig).

A térképre kattintva új ablakban megjelenik egy összefoglaló prospektus,

amiben részletes információkat találhattok a pályákról.

A 30 km hosszan elterülő völgyben hét sífutó-pályarendszer található, ami lehetővé tesz egy nagyon változatos egy hetes sífutótanfolyamot.

Vendégeink számára nyitási ajándékként ingyenesen biztosítunk sífutó felszerelést és örömmel megmutatjuk ennek a csodaszép sportnak az alapjait is.