Szánkó

Gastein völgyben a szánkózás is népszerű sportnak számít. Sportnak… igen, sokan ugyanis nem is sejtik, hogy bizony nem olyan egyszerű a kijelölt pályán tartanunk járgányunkat. Aki egyszer egy épített osztrák szánkópályán esti fényben leereszkedik, az ráérez arra, hogy a szánkózás is egy igazi sport és rendkívül élményteli plusz ízt adhat egy téli síhétnek.

Mindenki szánkózott már domboldalon, gátoldalon, szánkódombon, azonban az igazi sportszánkózás megfelelő technikát igényel. A kivilágított pályákon fantasztikus élmény leszáguldani a völgybe, miután elköltöttünk egy kellemes vacsorát valamelyik hegyi hütte kandallója mellett. A mellettünk fekvő kivilágított sífutópályán szintén van egy természetes szánkódomb (lesimítva), ahol ingyen szánkózhatunk és egy forralt borral kezünkben egy igazi jó estét tölthetünk el.

15 főre elegendő ingyen használható szánkóval állunk rendelkezésetekre a SportHaus Gasteinben és örömmel segítünk a sikeres szánkóirányítás technikájának elsajátításában, amire nagyon könnyen rá lehet érezni.

sporthaus, sporthaus gasteinSzánkópályák a völgyben:

Bad Gastein:

Naturrodelbahn Bellevue-Alm, hossz: 2,5 km (kivilágított)
Feljutás a Bellevue-Alm ülőlifttel (esténként is működik
Nyitvatartás: naponta 10:30 – 24:00 óráig
Tel. +43 699 18 28 88 02

Dorfgastein:

Naturrodelbahn Strohlehenalm, hossz kb 2 km
Egész nap használható, esténként kivilágítva
Indulási pont: Strohlehenalm
Tel. +43 6432 3393-460